Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila pokuty i sankcie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pokutu vo výške 3319 eur dostal vysielateľ Markíza - Slovakia a jeho programová služba Dajto.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom stredajšom zasadnutí uložila vysielateľom dve sankcie v podobe finančného postihu. Udelila tiež dve sankcie vo forme upozornenia na porušenie zákona, začala dve správne konania a odňala licencie i frekvencie. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

Pokutu vo výške 3319 eur dostal vysielateľ Markíza - Slovakia a jeho programová služba Dajto. Dôvodom bolo porušenie zákona odvysielaním januárových upútaviek na program Jack Reacher 2: Nevracaj sa, ktorý obsahoval scény násilia.

Sankciu vo výške 3319 eur udelila RVR aj vysielateľovi Mac TV a jeho programovej službe Joj Plus. Dôvodom bolo porušenie zákona, keď v marci 2021 odvysielal dvakrát upútavku na program Muži v naději, ktorú neoznačil totožným grafickým symbolom ako samotný program vysielaný nasledujúci deň.

Sankcie v podobe upozornenia na porušenie zákona dostal vysielateľ C.E.N. a jeho programová služba TA3. Prvý prípad sa týkal nepresných informácií k téme pandémie ochorenia COVID-19 o štatistikách úmrtí v SR i ďalších krajinách za rok 2020 odvysielaných v Téme dňa 11. januára 2021. Druhý prípad sa týkal programu V politike zo 7. februára 2021, kde mali odznieť kritické vyjadrenia a jednostranné názory na adresu vlády SR týkajúce sa už zavedených opatrení proti šíreniu nového koronavírusu či nečinnosti v prijímaní potrebných protiepidemických opatrení bez náležitej názorovej oponentúry.