Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila pokuty aj upozornenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Vladimír Benko

Sankciu vo výške 663 eur udelila aj vysielateľovi MAC TV a jeho programovej službe JOJ Plus, a to rovnako za nesprávne označenie odvysielaného programu Laky Royal.

Bratislava 21. októbra (TASR) – Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom stredajšom zasadnutí uložila dve sankcie v podobe finančného postihu i jedného upozornenia na porušenie zákona. Zároveň začala desať správnych konaní, zmenila štyri licencie a jednu registráciu retransmisie. TASR o tom informovala hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu Ivana Čaučíková.

Pokutu vo výške 663 eur dostal vysielateľ MARKÍZA – SLOVAKIA a jeho programová služba TV Markíza. Dôvodom bolo porušenie zákona a nesprávne označenie odvysielaného programu Dvě nevěsty a jedna svatba, ktorý mal byť pre vulgárne, obscénne a expresívne vyjadrovanie označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov.

Sankciu vo výške 663 eur udelila aj vysielateľovi MAC TV a jeho programovej službe JOJ Plus, a to rovnako za nesprávne označenie odvysielaného programu Laky Royal. Pre obsiahnuté vulgárne a expresívne vyjadrovanie mal byť označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15, nie do 12 rokov.