Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila ďalšie pokuty

Na snímke predseda Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Miloš Mistrík. Foto: TASR - Michal Svítok

RVR zároveň uložila štyri sankcie vo forme upozornenia na porušenie zákona, začala 15 správnych konaní, odňala dve frekvencie

Bratislava 4. decembra (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) uložila v stredu pokuty v celkovej výške takmer 15.000 eur vysielateľovi Mac TV. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Ivana Čaučíková.

Prvú pokutu 8000 eur dostal vysielateľ Mac TV za programovú službu Joj. Tá mala porušiť zákon pri odvysielanom programe Deadpool. Pochybenie sa týkalo faktu, že napriek násilným scénam nebol správne označený, pre ktorých divákov je nevhodný, ale tiež násilných scén v upútavke na program. Druhú pokutu vo výške 3500 eur dostal vysielateľ za programovú službu Joj Plus, ktorá odvysielaním programu Profesionáli porušila zákon o ochrane maloletých. Tretia pokuta vo výške 3319 eur sa týka programovej služby Joj a nesprávneho zobrazovania času titulkov.

RVR zároveň uložila štyri sankcie vo forme upozornenia na porušenie zákona, začala 15 správnych konaní, odňala dve frekvencie, v jednom prípade zamietla zmenu licencie na rozhlasové vysielanie a v jednom prípade licenciu zmenila.