Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Medici absolvovali interaktívny seminár o elektronickom zdravotníctve

Ilustračné foto. Foto: TASR – Martin Baumann

Na seminári sa mohli medici zoznámiť s jednotlivými modulmi ezdravia, či témou národných zdravotníckych registrov, ktoré vedie NCZI.

Bratislava 18. mája (TASR) - Medici z bratislavskej lekárskej fakulty absolvovali tento týždeň historicky prvý interaktívny seminár o ezdraví. Pripravilo ho Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) v spolupráci s Lekárskou fakultou Univerzity Komenského na základe ich memoranda o spolupráci. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a marketingu NCZI Alena Krčová.

"Spoločnou snahou je, aby medici nepovažovali elektronické zdravotníctvo za záťaž, ale za nástroj, ktorý im neskôr v praxi uľahčí starostlivosť o pacientov," vysvetlil riaditeľ NCZI Pavol Vršanský.

Na seminári sa mohli medici zoznámiť s jednotlivými modulmi ezdravia, či témou národných zdravotníckych registrov, ktoré vedie NCZI. Prezentácie jednotlivých blokov boli zakončené diskusiou. Obsah seminára bol prioritne určený študentom vyšších ročníkov.

V prípade pretrvávajúceho záujmu zo strany univerzity a študentov by mohlo byť podľa hovorkyne elektronické zdravotníctvo zaradené ako samostatný učebný predmet, pričom NCZI by sa na výučbe priamo podieľalo.