Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Medzi zranenými po útoku na stanici v Paríži by nemali byť Slováci

Policajná dodávka parkuje pred vlakovou stanicou Gare du Nord v Paríži v stredu 11. januára 2023. Niekoľko ľudí utrpelo v stredu na parížskej vlakovej stanici Gare du Nord zranenia pri vyčíňaní útočníka s nožom. Foto: TASR - AP

Pri stredajšom útoku muža s nožom na vlakovej stanici Gare du Nord v Paríži utrpelo šesť ľudí ľahké zranenia, oznámili francúzska polícia a prokuratúra.

Bratislava 11. januára (TASR) - Medzi zranenými po útoku muža s nožom na parížskej vlakovej stanici Gare du Nord by nemali byť občania SR. Pre TASR to uviedlo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Z informácií, ktoré má Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR k dispozícii, nevyplýva, že by medzi zranenými mali byť občania SR," uviedol pre TASR komunikačný odbor ministerstva.

Pri stredajšom útoku muža s nožom na vlakovej stanici Gare du Nord v Paríži utrpelo šesť ľudí ľahké zranenia, oznámili francúzska polícia a prokuratúra. Policajti útočníka na stanici postrelili a následne zadržali. Polícia má tento incident vyšetrovať ako trestný čin a nie ako teroristický útok. Gare du Nord je jedna z najrušnejších vlakových staníc na svete, denne ju využíva 700.000 cestujúcich.