Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Medzinárodný veľtrh cvičných firiem bude v tomto roku online

Ilustračná snímka Foto: TASR - Martin Baumann

Podklady do online súťaží môžu študenti zasielať najneskôr do 15. októbra.

Bratislava 12. júna (TASR) - Medzinárodný veľtrh cvičných firiem sa tento rok uskutoční online. Informuje o tom Štátny inštitút odborného vzdelávania na svojom webe, ktorý je organizačným a odborným garantom veľtrhu.

V tomto roku sa veľtrh uskutoční od 10. do 12. novembra. Počas neho bude aj online konferencia na témy podnikateľského vzdelávania a finančnej gramotnosti.

Súčasťou veľtrhu sú aj tento rok súťaže cvičných firiem, na ktorých budú online súťažiť v kategóriách logo, slogan, vizitka, katalóg, webová stránka s e-shopom, elektronická prezentácia a videoreklama. Podklady do online súťaží môžu študenti zasielať najneskôr do 15. októbra.

Cvičná firma podporuje finančnú gramotnosť, ekonomické a právne vedomie mladých ľudí prostredníctvom podnikateľského vzdelávania a odbornej prípravy, ktoré patrí k významným prioritám najvyšších orgánov Európskej únie. Medzinárodný veľtrh cvičných firiem poskytuje možnosť komunikovať v cudzom jazyku, riešiť obchodné prípady, nadväzovať obchodné a partnerské vzťahy aj s podporou reálnych partnerov.