Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Medzinárodný vyšehradský fond otvoril grant na projekty pre mládež

Ilustračná snímka Foto: TASR/Dano Veselský

O grant môže požiadať právnická osoba z krajín V4 so skúsenosťami v oblasti práce s mládežou.

Bratislava 22. júna (TASR) – Medzinárodný vyšehradský fond (MVF) otvoril novú grantovú výzvu s názvom V4 Gen pre projekty krátkodobej mobility mládeže. MVF chce týmto podporiť demokratické hodnoty, občiansku participáciu a cezhraničnú spoluprácu medzi mladými ľuďmi od 14 do 30 rokov.

"Sme pripravení podporiť aktivity zamerané na mládež v našom regióne, ktoré napĺňajú princípy inklúzie mladých z rôznych skupín, vzdelávania a osobného rozvoja, ako aj cezhraničnej spolupráce a získavania nových kontaktov," povedal výkonný riaditeľ MVF Petr Mareš. O grant môže požiadať právnická osoba z krajín V4 so skúsenosťami v oblasti práce s mládežou. S projektovým nápadom sa môže obrátiť na MVF, ktorý jej pomôže podať prihlášku do prvého augusta, prípadne v ďalších kolách.

MVF je medzinárodná organizácia, ktorá poskytuje granty, štipendiá a rezidenčné programy na podporu kultúrnych, vedeckých a vzdelávacích projektov či výmenných pobytov pre mládež. Podporuje spoluprácu organizácií občianskej spoločnosti Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska, jeho aktivity siahajú aj na západný Balkán a do krajín Východného partnerstva.