Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Mestskému parkovaciemu systému má šéfovať Z. Jakubcová

Ilustračná snímka Foto: TASR - Pavol Zachar

Do výberového konania bolo doručených päť kompletných prihlášok.

Bratislava 27. apríla (TASR) – Bratislavskej firme Mestský parkovací systém (MPS), ktorá bude hlavnému mestu zabezpečovať komplexné služby v oblasti parkovania, má šéfovať Zuzana Jakubcová. Bratislavskému primátorovi ju na pozíciu riaditeľky odporučila výberová komisia na základe všetkých zhromaždených materiálov, vystúpení uchádzačov, hodnotenia i hlasovania. Do výberového konania bolo doručených päť kompletných prihlášok. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Jakubcová vo svojom zverejnenom životopise uviedla, že má dlhoročné skúsenosti s budovaním a implementovaním obchodnej stratégie v B2C a B2B kanálu v telekomunikačnom a bankovom sektore. "Mám bohaté skúsenosti s vedením ľudí," skonštatovala s tým, že sa pohybovala v oblasti obchodu, marketingu, zákazníckej skúsenosti, personalistiky, rozvoja, motivácie ľudí, zavádzaní zmien, projektov a transformácií.

Vo svojej prezentácii uviedla, že je skúsený manažér orientovaný na rozbeh a implementovanie projektov, budovanie obchodov a služieb. Misiu pre MPS vidí v zabezpečení komplexného riešenia a služieb pre mestskú parkovaciu politiku. MPS má byť podľa nej "kompetentným, zodpovedným a strategickým partnerom, ktorý prinesie vysoko kvalitné služby, komplexný servis a správu pre hlavné mesto, mestské časti a obyvateľov". Firma sa má stať, ako tvrdí, výkonnou, stabilnou, ekonomicky hospodáriacou, modernou i digitalizovanou spoločnosťou.

Bratislavskí mestskí poslanci na jeseň 2020 rozhodli, že v Bratislave obnoví svoju činnosť firma MPS, ktorá bola od novembra 2014 v likvidácii. Poslanci zároveň schválili vymenovanie Petra Bánovca za dočasného konateľa spoločnosti, kým z výberového konania nevzíde nový šéf firmy.

MPS sa bude zaoberať od odťahov cez služby registrácie a kontroly parkovacej politiky až po správu hromadných garáží a záchytných parkovísk. Pre hlavné mesto ako svojho jediného spoločníka zabezpečuje od 1. februára odťahovanie áut.

Spustenie celomestskej parkovacej politiky v Bratislave v prvých zónach chystá hlavné mesto na jeseň.