Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Metsolová poďakovala Slovensku za pomoc Ukrajine a prijatie utečencov

Na snímke zľava prezidentka SR Zuzana Čaputová a predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová počas stretnutia v budove Európskeho parlamentu v Štrasburgu v stredu 19. októbra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predsedníčka Európskeho parlamentu tiež odsúdila homofóbnu vraždu dvoch ľudí v Bratislave a uviedla, že útoky na LGBTI+ komunitu nemajú mať v Európe ani nikde na svete miesto.

Štrasburg 19. októbra (TASR) - Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová poďakovala slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej a Slovensku za prijatie viac ako 700.000 ľudí utekajúcich pred vojnou z Ukrajiny. Vyjadrila sa tak pred vystúpením slovenskej hlavy štátu pred poslancami EP v Štrasburgu, informuje TASR.

Metsolová po prijatí prezidentky SR na spoločnom brífingu takisto vyzdvihla solidaritu a pripomenula rozsiahlu politickú a vojenskú pomoc poskytovanú Ukrajine zo strany Slovenska.

Odsúdila tiež homofóbnu vraždu dvoch ľudí v Bratislave a uviedla, že útoky na LGBTI+ komunitu nemajú mať v Európe ani nikde na svete miesto.

EP bude tento týždeň počas plenárneho zasadnutia v Štrasburgu rokovať aj o návrhu rezolúcie, ktorá odsudzuje zločiny z nenávisti voči LGBTI+ ľuďom v Európe. Metsolová uviedla, že tento krok považuje za mimoriadne pozitívny signál a pripomenula, že poslanci o tomto uznesení budú hlasovať vo štvrtok.