Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Metsolová pripomenula piate výročie vraždy Kuciaka a jeho snúbenice

Na archívnej snímke predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Budeme si ich pamätať. Budeme si ich ctiť. Budeme za nich bojovať, napísala predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsolová.

Brusel 21. februára (TASR) - Európsky parlament bude pokračovať v boji za lepšiu ochranu novinárov. Uviedla to v utorok predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsolová pri príležitosti piateho výročia vraždy slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. TASR o tom informuje na základe jej vyjadrenia na sociálnej sieti.

"Budeme si ich pamätať. Budeme si ich ctiť. Budeme za nich bojovať," napísala. Pripomenula, že Európa bola pred piatimi rokmi touto vraždou "pobúrená".

"Naprieč týmto kontinentom zdieľame ten istý zmysel pre rozhorčenie, keď novinárov zabíjajú za výkon ich povolania, za to, že sa ozývajú, za odhaľovanie nepríjemnej pravdy," uviedla vo videozázname na Twitteri.

"Zdieľame odhodlanie pre spravodlivosť," povedala, pričom v tomto smere nemôže existovať beztrestnosť.

"Boj za pravdu a spravodlivosť je bojom Európy. Bez slobody tlače neexistuje demokracia," povedala. EP podľa jej slov bude pokračovať v boji za vytváranie ďalších nástrojov na ochranu novinárov.