Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort financií uvoľní regionálnym školám 30 miliónov eur na energie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Sumu ministerstvo financií uvoľnilo na základe kvantifikácie výdavkov jednotlivých škôl.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR uvoľní regionálnym školám 30 miliónov eur. Financie sú určené na kompenzáciu zvýšených cien energií. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu.

Schválilo tak žiadosť ministerstva školstva na uvoľnenie financií nad rámec schváleného rozpočtu. Sumu MF uvoľnilo na základe kvantifikácie výdavkov jednotlivých škôl. "Časť prostriedkov bude poskytnutých vo forme dotácie na prenesený výkon štátnej správy obciam a časť vyšším územným celkom," ozrejmil rezort.

Kompenzácie za vyššie ceny energií bude podľa neho vláda riešiť komplexne na úrovni obyvateľov, podnikateľov či verejnej správy. "V súčasnosti rovnako čakáme na závery rokovaní s Európskou komisiou, aby sme vedeli vyhodnotiť celkový rozsah problému a jeho následný vplyv na rozpočet verejnej správy," doplnil.

Ministerstvo tiež pripomenulo, že vo februári poskytlo rezortu školstva rozpočtovým opatrením sumu 40 miliónov eur na zvýšenie normatívnych finančných prostriedkov a dofinancovanie prevádzkového normatívu pre nárast cien energií v regionálnom školstve.