Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

Rezort financií uvoľnil 90 miliónov eur na zdravotné odvody

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

Ministerstvo financií situáciu naďalej priebežne monitoruje aj v súvislosti s priebehom pandémie, uviedol tlačový odbor.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR uvoľnilo 90 miliónov eur do zdravotníctva prostredníctvom platby za štátnych poistencov. Ďalšie tri milióny eur dostanú nemocnice na kúpu nových prístrojov či potrebné rekonštrukcie. TASR o tom informoval tlačový odbor MF SR.

Rezort uviedol, že rozhodnutie je v súlade s platnou legislatívou a vzniklo po dôkladnej analýze dát aj diskusii s Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR. "Ministerstvo financií situáciu naďalej priebežne monitoruje aj v súvislosti s priebehom pandémie," doplnil tlačový odbor.

Nemocnice budú môcť príspevok využiť na prístrojové vybavenie, stavebné úpravy či rekonštrukcie. "Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach si za poskytnuté prostriedky zabezpečí prístroje pre pracovisko zubného lekárstva, Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici nemocničné lôžka, ale zároveň vybuduje stomatologické pracovisko či nakúpi potrebné sonografické vybavenie," priblížilo ministerstvo s tým, že nové prístroje pribudnú aj na rehabilitačnom oddelení vo fakultnej nemocnici v Trnave.

Prostriedky sú určené aj pre Fakultnú nemocnicu v Trenčíne, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Nových Zámkoch, Detskú fakultnú nemocnicu v Košiciach, Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch, Úrad verejného zdravotníctva SR či úrad MZ SR.