Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort hospodárstva: Otvárajú sa aj reštaurácie v obchodných domoch

Na snímke otvorené gastroprevádzky s obmedzením na okienkový výdaj v bratislavskom nákupnom centre 25. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na základe epidemiologickej situácie bude vyhláška týkajúca sa fungovania zariadení spoločného stravovania v obchodných domoch upravená v piatok (7. 1.).

ratislava 5. januára (TASR) - Reštaurácie v obchodných domoch budú môcť byť otvorené v režime OP tak ako ostatné reštaurácie. Hlavný hygienik SR Ján Mikas vyhovel požiadavke ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) na zrovnoprávnenie postavenia reštaurácií. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

V reštauráciách v obchodných domoch bude možné konzumovať pokrmy a nápoje za podmienok ako v ostatných prevádzkach verejného stravovania – za dodržania režimu OP, obmedzenej kapacity či rozostupov stolov.

"Ak majú byť otvorené reštaurácie, tak všetky. Nevidím dôvod ich rozdeľovať na dve kategórie a vybranú skupinu zamestnávateľov znevýhodniť, navyše v takejto nepríjemnej situácii pre podnikateľov," zdôraznil Sulík. Pokračoval, že ak vláde situácia dovolila otvoriť reštaurácie, tak jej nemôže zároveň znemožniť otvoriť reštaurácie v obchodných domoch.