Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Epidémia osýpok sa netýka Zemplínskej šíravy

Pre osýpky vyhlásili v utorok 10. júla 2018 v okrese Michalovce mimoriadnu situáciu. Platiť začne o 15. h. Na snímke oznam o zákaze návštev pre zvýšenú epidemiologickú situáciu osýpok v Nemocnici Svet Zdravia v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

K 11. júlu bolo evidovaných 170 chorých.

Michalovce 12. júla (TASR) – Opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu epidémie osýpok, sa týkajú miest Michalovce, Veľké Kapušany a obcí Trhovište, Zemplínska Široká, Kapušianske Kľačany, Vrbnica a Iňačovce. TASR o tom informovala prednostka Okresného úradu (OÚ) Michalovce Jana Cibereová.

"Prijaté opatrenia krízového štábu OÚ Michalovce na zabezpečenie ochrany verejného zdravia sa týkajú len dotknutých miest a obcí, kde bol výskyt osýpok zaznamenaný," uviedla s tým, že epidémia osýpok sa netýka Zemplínskej šíravy a prijaté opatrenia sa na túto lokalitu nevzťahujú.

Krízový štáb, ktorý v stredu (11.7.) zasadal v Michalovciach v súvislosti s epidémiou osýpok, prijal návrhy ako monitoring polície, zrušenie hromadných podujatí v meste a lokalitách, ktoré sú ohniskami nákazy či asistencia polície pri očkovaní, ale aj zabezpečenie jeho výkonu.

Pre osýpky vyhlásili v okrese Michalovce mimoriadnu situáciu v utorok (10.7.) o 15. h. Najbližší termín zasadnutia krízového štábu je v stredu 18. júla.

Osýpky sa začali šíriť začiatkom mája z obce Drahňov v Michalovskom okrese. K 11. júlu bolo evidovaných 170 chorých.