Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Mikolášik: Pre Slovákov je najväčšou európskou témou rodina

Foto: Kancelária poslanca Európskeho parlamentu Miroslava Mikolášika

Ružomberok 28. mája (OTS) - "Voliči nám vo voľbách do Európskeho parlamentu dali do rúk veľkú zodpovednosť za ochranu rodiny. Cez zvolených kandidátov totiž jasne ukazujú, že táto téma mobilizovala najviac Slovákov," vyhlásil na margo výsledkov európskych volieb znovuzvolený europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH), ktorý získal štvrtý najvyšší počet preferenčných hlasov zo všetkých slovenských kandidátov. Aj preto cíti silný záväzok voči voličom, hoci aj pre neho je sklamaním nízka účasť.

"Tak ako som vďačný každému človeku, ktorý sa rozhodol ovplyvniť budúcnosť svojím hlasom, ma samozrejme mrzí, že väčšina na túto možnosť rezignovala, a to napriek tomu, že dennodenne sa ich dotýkajú problémy, k riešeniu ktorých mohli prispieť," dodal. Prorodinný volič ukázal podľa Mikolášika svoju rozhľadenosť, keď si uvedomil, že hlavný zápas o hodnoty rodiny dnes prebieha práve na európskej pôde. "Ak sa za našimi hranicami firmám a dokonca verejným inštitúciám už vyčíta aj používanie piktogramu rodiny s mužskou, ženskou a detskými postavami, v Slovákoch, ktorí podľa prieskumov rodinu považujú za najdôležitejšiu životnú hodnotu, to vyvoláva oprávnenú obavu o budúcnosť prirodzenej rodiny," skonštatoval europoslanec, ktorý cíti v odovzdaných hlasoch poverenie od voličov snažiť sa o zastavenie takejto dehonestácie rodiny postavenej na manželstve muža a ženy.

"Voliči výsledkami eurovolieb nielen politikom, ale aj médiám ukázali veľkú európsku tému, ktorú považujú za dôležité otvoriť aj na domácej pôde," upozornil Mikolášik, podľa ktorého ignorovanie tohto hlasu môže viesť k ešte väčšej skepse medzi slovenskými voličmi voči európskym záležitostiam. "Nemá význam byť generálom po vojne, ale v nej. Preto by malo byť nové volebné obdobie novou príležitosťou nielen pre politikov, ale aj pre celú slovenskú spoločnosť, vrátane médií a odborníkov, spraviť európsku agendu, na ktorú voliči poukázali, aj slovenskou. A to počas celých piatich rokov."