Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Mikulec a Kišš ocenili troch príslušníkov Policajného zboru

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ocenení boli strážmajstri Stanislav Pokrivčák a Jakub Kolinčák, ktorí pri služobnom zákroku spozorovali a rozpoznali tzv. "signál týranej ženy".

Bratislava 2. februára (TASR) - Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) a prvý viceprezident Policajného zboru Branko Kišš vo štvrtok v Banskej Bystrici ocenili troch policajtov. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová.

Ocenení boli strážmajstri Stanislav Pokrivčák a Jakub Kolinčák, ktorí pri služobnom zákroku spozorovali a rozpoznali tzv. "signál týranej ženy". Obaja boli za prejavenie mimoriadneho úsilia a odvahy povýšení do hodnosti nadstrážmajster, ozrejmila Eliášová.

"Policajti, ktorí boli dnes povýšení, nepatria medzi funkcionárov, pracujú vo výkone, v úzkom kontakte s občanmi. Práve takýchto policajtov vnímame aj vo vedení polície ako kľúčových pri zvyšovaní dôvery k celému zboru," skonštatoval Mikulec.

Tretím oceneným bol vyšetrovateľ kriminálnej polície za mimoriadne zásluhy pri vyšetrovaní vraždy, ktorá sa stala začiatkom roka v Michalovciach.