Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Mikulec nechce komentovať rozhodnutia GP SR, z udalostí je znepokojený

Minister vnútra SR Roman Mikulec, archívna snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Mikulec verí, že šéfka rezortu spravodlivosti sa bude o postup a konanie generálnej prokuratúry zaujímať.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) nechce komentovať rozhodnutia Generálnej prokuratúry (GP) SR, pretože mu to podľa vlastných slov neprináleží, verí však, že si úsudok spraví každý sám. Taktiež verí, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) sa bude dôkladne zaujímať o jej postup a konanie. Šéf rezortu vnútra to uviedol v stanovisku, ktoré TASR poskytla Barbara Túrosová, riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Z udalostí dnešného dňa som naozaj znepokojený. Na jednej strane rozhodnutie prezidenta Policajného zboru odísť z funkcie pre obvinenie, ktoré vnímam ako účelové, na strane druhej rušenie obvinení a masívne použitie paragrafu 363 generálnou prokuratúrou," skonštatoval Mikulec. Verí, že šéfka rezortu spravodlivosti sa bude o postup a konanie generálnej prokuratúry zaujímať, "s ohľadom na jej dnešné rozhodnutia v takých zásadných a verejnosťou citlivo vnímaných kauzách".

GP SR zrušila obvinenia bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému, podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi, generálny prokurátor tiež zrušil obvinenie voči finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi, bývalému riaditeľovi kontrarozviedky SIS Ľubomírovi Arpášovi a voči Arpášovej manželke. V utorok zároveň policajný prezident Peter Kovařík informoval, že sa vzdáva svojej funkcie. Odísť chce k 15. septembru, po návšteve pápeža Františka na Slovensku. Odchádza do civilu.