Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Mikulec: Odvolaného riaditeľa Nemocnice sv. Michala nahradí B. Delej

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR – Jaroslav Novák

Novým riaditeľom nemocnice sa stal traumatológ, chirurg a telovýchovný lekár Branislav Delej.

Bratislava 14. mája (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) v stredu (13. 5.) odvolal riaditeľa Nemocnice svätého Michala Mariana Križka. Vo funkcii ho nahradí Branislav Delej. Mikulec o tom informoval na sociálnej sieti.

"Verím, že zmena vo vedení Nemocnice sv. Michala bude vnímaná pozitívne aj z dlhodobého hľadiska," uviedol minister. Podotkol, že vo štvrtok dostalo Ministerstvo vnútra (MV) SR aj podnet od Nadácie Zastavme korupciu. Nadácia poukazovala na opakované hrubé porušenie kompetencií riaditeľa. Mikulec situáciu vyhodnotil rovnako.

Novým riaditeľom nemocnice sa stal traumatológ, chirurg a telovýchovný lekár Branislav Delej. Ako priblížil Mikulec, Delej dlhé roky pôsobil ako predseda lekárskej komisie Slovenského olympijského výboru a komisie športovej medicíny a športových vied Slovenského olympijského výboru. V súčasnosti pôsobí ako primár v neštátnom zdravotníckom zariadení Sportmed.

Križko mal podľa údajnej komunikácie cez aplikáciu Threema s Marianom K. v roku 2017 komunikovať o rozšírení priestorov Nemocnice sv. Michala o budovu, ktorej vlastníkom bol práve Marian K. Nadácia Zastavme korupciu však označila komunikáciu za "podozrivú" a vyzvala vtedajšiu ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD), aby Križka odvolala. Saková dôvod na jeho odvolanie nevidela, všetky podozrenia podľa nej dôveryhodne vysvetlil.