Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Mikulec: Pri vybavovaní príspevku za ubytovanie odídenca chceme vyjsť

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) prichádza na 74. schôdzu vlády SR v Bratislave 6. apríla 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ako Mikulec povedal, samotným obciam bude rezort akceptovať aj prehľad o uplatnených príspevkoch zaslaný po 15. apríli, ktorý určuje zákon, keďže v tomto termíne sú veľkonočné sviatky.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Pri vybavovaní príspevku za ubytovanie odídenca sa ministerstvo vnútra snaží vyjsť v ústrety. Šéf rezortu Roman Mikulec (OĽANO) to uviedol po stredajšom rokovaní vlády v súvislosti so štvrtkovým (7. 4.) termínom na podanie výkazu za február a marec, ktorý podávajú poskytovatelia ubytovania na obecný úrad.

Ministerstvo podľa Mikulca požiadalo obce, aby akceptovali aj žiadosti podané v neskorších dátumoch a prispôsobili náporu úradné hodiny. "Sme s nimi v kontakte," poznamenal. Ako povedal, samotným obciam bude rezort akceptovať aj prehľad o uplatnených príspevkoch zaslaný po 15. apríli, ktorý určuje zákon, keďže v tomto termíne sú veľkonočné sviatky.

Viaceré nákupy ministerstva vnútra prostredníctvom priameho rokovacieho konania po vypuknutí vojny na Ukrajine obhajuje minister práve mimoriadnou situáciou. Poukázal na usmernenie Úradu pre verejné obstarávanie, ktoré to povoľuje. Ako povedal, určené podmienky sú vždy dodržané.