Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Mikulec s poslancami EP diskutoval o právnom štáte

Na archívnej snímke minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: TASR - Martin Baumann

Minister vnútra europoslancov informoval aj o zriadení odbornej pracovnej skupiny pre právny štát, ktorej úlohou je pripraviť návrhy zmien pre zlepšenie fungovania súdov, polície a prokuratúry.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) na stretnutí s delegáciou poslancov Európskeho parlamentu z Výboru EP pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci v stredu diskutoval o právnom štáte, boji proti korupcii, pripravovanej reforme Policajného zboru a aktuálnej situácii v polícii. Poslancov EP ubezpečil, že v úsilí pri posilňovaní právneho štátu a potláčaní korupcie "vláda nepoľaví a bude pokračovať v nastúpených krokoch a reformách, a to aj po aktuálnom dianí v bezpečnostných zložkách a na politickej scéne," informoval TASR tlačový odbor ministerstva.

"Som veľmi rád, že naše snahy a výsledky v boji proti korupcii ocenila aj Európska komisia vo svojej poslednej správe o právnom štáte," uviedol Mikulec po stretnutí. Zároveň sa vyjadril, že rezort si je vedomý aj nedostatkov, "na ktorých denno-denne pracuje". Pripomenul, že ministerstvo zaviedlo transparentné pravidlá výberového konania v polícii, na základe ktorých došlo na viacerých kľúčových funkciách k výmene riadiacich pracovníkov výhradne na základe riadneho výberového konania.

Mikulec europoslancov informoval aj o zriadení odbornej pracovnej skupiny pre právny štát, ktorej úlohou je pripraviť návrhy zmien pre zlepšenie fungovania súdov, polície a prokuratúry v súlade s platným právom a princípmi právneho štátu.