Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Mikulec sa poďakoval zložkám rezortu za pomoc počas návštevy pápeža

Na snímke dopravné obmedzenia na Štefánikovej ulici 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Mikulec zdôraznil, že príprava takejto návštevy obvykle trvá rok, zložky ministerstva vnútra to zvládli za tri mesiace.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) sa poďakoval všetkým zložkám Ministerstva vnútra (MV) SR za asistenciu pri návšteve Svätého Otca Franiška na Slovensku. Na sociálnej sieti ocenil ich úsilie a nasadenie.

"Počas ostatných štyroch dní sa starali nielen o bezpečnosť pápeža, ale aj o bezpečnosť všetkých občanov zúčastňujúcich sa podujatiach. Opatrenia boli pritom maximálne, keďže Svätý Otec patrí medzi najstráženejšie osoby na svete," uviedol minister.

Zdôraznil, že príprava takejto návštevy obvykle trvá rok, zložky MV to zvládli za tri mesiace. "Stovky príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, Leteckého útvaru ministerstva vnútra, Sekcie krízového riadenia - Civilnej ochrany - Kontrolného chemického laboratória, ale aj poslucháči policajných škôl podali naozaj perfektné výkony. Usmerňovali dopravu, dohliadali na bezpečnosť, radili, pomáhali, vysvetľovali či odoberali vzorky ovzdušia," vymenoval Mikulec.

Pápež František v stredu ukončil svoju štvordňovú apoštolskú cestu na Slovensku. Tá sa začala v nedeľu (12. 9.). Počas svojho pobytu navštívil Bratislavu, Prešov, Košice a v stredu aj Šaštín. Popoludní odletela hlava katolíckej cirkvi z bratislavského letiska naspäť do Ríma.