Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Témou krízového štábu bude podľa Mikulca omikron a súvisiace opatrenia

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) počas tlačovej konferencie 25. januára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ústredný krízový štáb bol zvolaný na základe žiadosti ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského.

Bratislava 25. januára (TASR) - Ústredný krízový štáb by sa mal v utorok podvečer zaoberať témou variantu omikron a opatreniami v súvislosti s ním. Nie je vylúčené, že sa bude venovať aj téme ďalšieho skracovania karantény. Pred rokovaním ústredného krízového štábu to uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Ústredný krízový štáb bol zvolaný na základe žiadosti ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO). "Témou bude omikron, ako sa situácia vyvíja, aká je zodpovednosť jednotlivých rezortov a čo budeme robiť," spresnil Mikulec. Podľa jeho slov Lengvarský plánuje členom štábu predstaviť víziu, ako chce pristupovať k riešeniu pandémie ochorenia COVID-19.

V tejto súvislosti zdôraznil dôležitosť očkovania. V Policajnom zbore je zaočkovaných takmer 69 percent príslušníkov. "Máme však pripravené scenáre, keby museli ľudia zostať doma, aby policajti či hasiči vedeli fungovať ďalej," dodal Mikulec.