Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Mikulec žiada politických partnerov i oponentov, aby prestali zavádzať

Na archívnej snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Policajný prezident kategoricky odmietol Ficove tvrdenia o avíze na policajnú akciu zameranú na ľudí z bývalého inšpekčného tímu Oblúk, sudcov a prokurátorov.

Bratislava 16. mája (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) rázne žiada politických partnerov, ako aj oponentov, aby prestali zavádzať verejnosť. Uviedol to na sociálnej sieti v súvislosti s medializovanými vyjadreniami predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica a šéfa parlamentu Borisa Kollár (Sme rodina) o tom, že policajný prezident Štefan Hamran mal na bezpečnostnej rade avizovať akciu zameranú na policajtov, sudcov a prokurátorov.

"Všetky zložky v rezorte vnútra sú slobodné vo výkone svojej práce a majú moju dôveru," uviedol Mikulec. Dodal, že spravodlivosť a čestné konanie sú preňho alfou a omegou.

Policajný prezident kategoricky odmietol Ficove tvrdenia o avíze na policajnú akciu zameranú na ľudí z bývalého inšpekčného tímu Oblúk, sudcov a prokurátorov. Ako priblížil, na bezpečnostnej rade hovoril o prebiehajúcom trestnom konaní vo veci založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Uviedol tiež na pravú mieru nesprávne informácie o zásahu polície na Okresnom súde Bratislava III a jeho nadväznosti na vyšetrovanie zločineckej skupiny. Deklaroval, že nikdy bezpečnostnú radu neinformoval o príprave nejakej akcie.

Fico vo víkendovej diskusnej relácii uviedol, že Hamran pred najvyššími ústavnými činiteľmi hovoril o príprave obrovskej bezpečnostnej akcie. Spoludiskutujúci v relácii, predseda Národnej rady SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár, potvrdil, že aj on zachytil takéto informácie.