Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Milan Škriniar: kde je budúcnosť Slovenského zázraku?

Foto: Daniel Norin/unsplash.com

Jeho veľký sen a vytrvalosť z neho časom spravili národnú hviezdu

Bratislava 4. augusta (OTS) - Začiatky

Začínal ako chlapec so skromných pomerov, no jeho veľký sen a vytrvalosť z neho časom spravili národnú hviezdu. Milan Škriniar alebo Slovenský zázrak v pozícií stredného obrancu nemal ľahké začiatky, ale jeho talent mu časom dopomohol naplniť svoj cieľ a stať sa najlepším Slovenským
futbalistom nie jedenkrát, ale rovno tri za sebou idúce roky. Dnes o neho bojujú najlepšie svetové kluby, tu je príbeh Milana Škriniara.

Hviezdna kariéra
Dnes je Milan Škriniar najlepším Slovenským futbalistom v histórií, veľa ľudí preto rozmýšla i nad jeho podporou keď sa jedná o futbal. Častokrát vďaka nemu stavia na Inter Miláno nakoľko vedia že
Slovenskému obrancovi môžu veriť. Pokiaľ sa jedná o podporu, môžete tak urobiť tiež a využiť bonus
na: https://online-stavkovanie.com/fortuna-bonus-podmienky-pravidla/

Osamostatnenie
Jeho začiatky siahajú až do Žiaru nad Hronom kde rýchlo zistili že jeho talent a sila presahujú normy a odhodlali sa ho iba v 12. rokoch posunúť Žilinskému tímu čo pre neho, ako 12-ročného chlapca, nebolo vôbec jednoduché nakoľko sa musel veľmi skoro osamostatniť. Jeho prvé roky boli náročné, ale je to práve MŠK Žilina kde bol náš futbalový zázrak zocelený vývojom súborov zručností ktoré ho priblížili k jeho cieľom priblížiť sa k najvyšším priečkam.

Prechod
Na vrchole svojej kariéry v Žiline, kde stále obsadzoval pozíciu útočníka, debutoval Milan v drese klubu ako prvý v zápase slovenskej Super Ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce. Neskôr ho poslali do klubu na zapožičanie. Bol totiž považovaný za nemilosrdného útočníka ktorému sa zdráhali postaviť okolité družstvá keď stál v čele mužstva.

Pozícia
Následné zmeny v pozícií spôsobili že sa neskôr adaptoval po príchode do Zlatých Moraviec na stredného obrancu. Tu strávil na zdokonaľovaní svojej obrannej metódy veľa času a následne sa navrátil späť do Žiliny kde vydržal 2 a pol roka po ktorom mal ročné pôsobenie v Talianskej Side Sampodii pri ktorom ho skutočne vycepovali i napriek ťažkostiam.

Kariéra
Keď Milan opustil Samdoriu pre Inter Miláno mnohý zostali v šoku pri čiastke 20 miliónov eur, čo z neho urobilo najdrahšieho Slovenského hráča všetkých čias. Netreba veľa hovoriť, stredný obranca bol pôsobivý vo svojej prvej sezóne (2017-2018) s Nerazzurri a tiež im pomohol zabezpečiť si miesto v Lige majstrov UEFA prvýkrát za šesť rokov.

Snaha
„Nie je to veru malý peniaz, hoci v porovnaní s Neymarom... Vážne, je to pre mňa veľká zodpovednosť. Ak niekto zaplatí takú veľkú sumu, očakáva, že bude niečo vidieť na ihrisku. Uvedomujem si to, ale keď som v akcii, či už na tréningu alebo v zápase, všetko dávam bokom. Inak by som sa nedokázal stopercentne koncentrovať,“ hovoril na začiatku svojho milánskeho pôsobenia Škriniar pre stránku Slovenského futbalového zväzu.

Problémy
Po príchode do Interu narazil na nečakaný problém. Jeho meno sa lokálnym fanúšikom nepáčilo nakoľko Milanom sa označuje AC Milano, Inter je jednoducho Inter. „Nie je to moja chyba. Myslím, že rodičom sa ani nesnívalo o tom, že by som niekedy mohol hrať za Inter, keď mi meno dávali. Fanúšikovia ma môžu volať Škrino alebo Škriniar,“ hovoril Slovák na videu s talianskym novinárom Matteom Barzaghim a uzavrel stávku, že ak sa mu raz s „nerazzurri“ podarí vyhrať Ligu majstrov, zmení si na úrade meno na Milan Inter Škriniar.

Slovenský Tank
Tento bod mu ale rýchlo odpustili a pustil sa do hry. Hru hrá čisto a stabilne na pozícií stredného obrancu. Denník Gazzetta dello Sport Škriniara nazval po jednom zo zápasov stenou, fanúšikovia mu pripisovali pomenovanie tank. Samotný obranca však nechce pôsobiť ako typická stena útočníkov, snaží sa hrať skôr elegantne a odoberať loptu s presahom.

Záver
Pokiaľ sa jedná o hodnotu nášho hráča, tak pri možnosti prestupu do PSG Paríž bola čiastka na úrovni 55 až 70 miliónov. Je to totiž náš najlepší hráč a jeho impozantná hra má skutočne vysokú hodnotu.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.