Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Mimoparlamentné strany pri obvinení Fica a Kaliňáka žiadajú dôkazy

Na snímke predseda NR SR Andrej Danko (SNS), foto z archívu. Foto: TASR -Jakub Kotian

SNS apeluje na orgány činné v trestnom konaní, aby nepodliehali politickým tlakom.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Základom fungovania štátu a dôvery ľudí v politikov je, že spravodlivosť musí platiť vždy, všade a pre každého. Zdôraznil to predseda mimoparlamentného KDH Milan Majerský v reakcii na obvinenie expremiéra Roberta Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka. "Pri akomkoľvek obvinení je dôležité nechať orgány činné v trestnom konaní robiť si svoju prácu," podčiarkol Majerský s tým, že treba počkať na závery vyšetrovania.

"Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Roberta Kaliňáka a obvineným z trestného činu je aj Robert Fico. Vždy sme tušili, že v pozadí únosu štátu a spravodlivosti na Slovensku sú práve oni dvaja. Teraz sa konečne ukáže, či majú polícia a súdy dostatok dôkazov, aby to aj potvrdili," uviedol na sociálnej sieti podpredseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

SNS apeluje na orgány činné v trestnom konaní, aby nepodliehali politickým tlakom. "Spôsob zadržania obvinených miesto predvolania na výsluch nie je prejavom vyzretosti a nadhľadu v predmetnej veci," poznamenala. Upozornila, že koalícia svojimi krokmi určuje pravidlá politického boja do budúcnosti. "Ktokoľvek ovládne štát, si vymenuje svojich sudcov, prokurátorov aj policajtov," uviedla SNS s tým, že Slovensko prestalo byť právnym štátom a ženie sa k anarchii.

"Dva roky po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej už vieme, že tento ohavný čin bol špičkou ľadovca. V našej krajine aj pred rokom 2018 sa diali také skutky, ktoré by pre spoločnosť mali byť tým povestným zdvihnutým prstom," uviedol Konrád Rigó zo strany Aliancia. Pripomenul napríklad kauzu únosu Vietnamca.