Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Mimoparlamentné strany sú šokované útokom na premiéra

Na snímke líder a predseda mimoparlamentnej strany Demokrati Jaroslav Naď (uprostred). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Mimoparlamentná strana Demokrati absolútne odsudzuje útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Rovnako ako líder hnutia Republika Milan Uhrík sú z neho šokovaní a prajú mu veľa síl a skoré uzdravenie.

Bratislava 15. mája (TASR) - Mimoparlamentná strana Demokrati absolútne odsudzuje útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Rovnako ako líder hnutia Republika Milan Uhrík sú z neho šokovaní a prajú mu veľa síl a skoré uzdravenie.

"Násilie v akejkoľvek podobe je neprijateľné bez ohľadu na to, či s niekým súhlasíme alebo nesúhlasíme. Sme šokovaní tým, čo sa udialo, predsedovi vlády prajeme skoré uzdravenie a zotavenie," uviedli Demokrati. Strana verí, že streľba bude riadne vyšetrená a páchateľ spravodlivo potrestaný.

"Som v šoku. Verím, že to premiér zvládne. Prajem veľa síl," vyhlásil Uhrík.

K útoku sa vyjadrila aj mimoparlamentná strana Maďarská aliancia. "Násilie a polarizácia nie je správnou cestou. Hlboko odsudzujeme všetky formy násilia a musíme proti tomu bojovať spoločne a jednotne. Robertovi Ficovi prajeme veľa síl a skoré uzdravenie," uviedla hovorkyňa strany Évi Pálinkás.