Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Mimoriadna schôdza k pošte sa skončila, plénum odmietlo jej program

Na snímke budova Národnej rady (NR) SR. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Opoziční poslanci tiež chceli, aby vláda podľa navrhovaného uznesenia zabezpečila dôsledné prešetrenie, či nedošlo k uprednostneniu tejto súkromnej firmy pri verejnom obstarávaní.

Bratislava 29. júna (TASR) - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR o zmluve medzi Slovenskou poštou a spoločnosťou Lama SK sa skončila. Poslanci totiž neschválili program schôdze. Mimoriadne rokovanie inicioval Smer-SD, chcel na ňom požiadať vládu, aby zabezpečila, že Slovenská pošta okamžite odstúpi od zmluvy so spoločnosťou Lama SK.

Opoziční poslanci tiež chceli, aby vláda podľa navrhovaného uznesenia zabezpečila dôsledné prešetrenie, či nedošlo k uprednostneniu tejto súkromnej firmy pri verejnom obstarávaní. Smer-SD hovorí, že vláda sa mala dopustiť štátnej korupcie, ktorej cieľom bolo motivovať jedného z vypovedajúcich kajúcnikov v prebiehajúcich kauzách. Šéf strany Robert Fico totiž hovorí, že na spoločnosť Lama SK je prepojený tzv. kajúcnik a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

Návrh tiež vychádzal zo správy Slovenskej informačnej služby (SIS), z ktorej podľa Smeru-SD vyplýva, že na Slovensku sa na báze tzv. univerzálnych svedkov a kajúcnikov manipulujú trestné konania v neprospech vybraných osôb.