Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Mimoriadna schôdza o odvolávaní R. Mikulca bude v utorok

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec, archívne foto. Foto: TASR Pavol Zachar

Strana chce odvolávať Mikulca v súvislosti s podozreniami o manipulovaní vyšetrovania viacerých káuz istou skupinou v rámci silových zložiek.

Bratislava 9. júna (TASR) - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR, na ktorej chce opozícia vysloviť nedôveru ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO), bude v utorok 15. júna od 9.00 h. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Návrh na odvolanie podal Smer-SD.

Strana chce odvolávať Mikulca v súvislosti s podozreniami o manipulovaní vyšetrovania viacerých káuz istou skupinou v rámci silových zložiek. Pochybnosti mali vyplynúť zo správy Slovenskej informačnej služby (SIS). Šéf Smeru-SD Robert Fico chce na tejto schôdzi prečítať správu SIS, ktorú mal poslancom predniesť predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) na mimoriadnej schôdzi v neverejnom režime a ktorá sa týkala stretnutia špičiek štátu v budove SIS.

Koaličné kluby už avizovali Mikulcovi svoju podporu. Za odvolanie ministra však plánujú hlasovať predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský a poslankyňa Adriana Pčolinská (Sme rodina). Mikulec nemá ich dôveru. Premiér Eduard Heger (OĽANO) reagoval, že hlasovanie koaličných poslancov za opozičný návrh na odvolanie člena vlády by bolo porušením koaličnej zmluvy.