Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Mimoriadna schôdza sa má venovať aj stavu slovenského zdravotníctva

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Opodstatnenosť mimoriadnej schôdze odôvodňuje Taraba hroziacim kolapsom slovenského zdravotníctva a ministrovou neschopnosťou pri návrhoch riešení, ako kolapsu predísť.

Bratislava 27. septembra (TASR) – Poslanci Národnej rady (NR) SR by mali na mimoriadnom rokovaní hovoriť o stave slovenského zdravotníctva. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze podávajú nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu. „K návrhu sa pridali všetci poslanci strany Smer-SD,“ informoval Taraba.

Opodstatnenosť mimoriadnej schôdze odôvodňuje hroziacim kolapsom slovenského zdravotníctva a ministrovou neschopnosťou pri návrhoch riešení, ako kolapsu predísť.

„Akútny nárast výpovedí už dnes paralyzuje viaceré nemocnice, čo v kombinácii s prečerpanými nadčasmi u zostávajúcej časti zdravotníckych pracovníkov vytvára nezákonné a neľudské pracovné prostredie a ohrozuje pacientov. S týmto cieľom zvolávame mimoriadnu schôdzu parlamentu, pretože problémy sa prehliadať už nedajú,“ odôvodnil Taraba podanie návrhu, v rámci ktorého kritizuje aj očkovacie kampane zamerané deti.