Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

MIMORIADNE OCENENIE BIELE SRDCE:Získala ho Helena Gondárová Vyhničková

Na snímke uprostred prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prijatia zdravotných sestier v Prezidentskom paláci 13. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR Pavol Zachar

Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Zuzana Čaputová. Tá v piatok ocenené sestry prijala v Prezidentskom paláci.

Bratislava 13. mája (TASR) - Mimoriadne ocenenie Biele srdce získala za významný prínos v ošetrovateľstve Helena Gondárová Vyhničková. Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) udelila celkovo ocenenie v štyroch kategóriách 28 sestrám a pôrodným asistentkám z celého Slovenska. Pätnásty ročník slávnostného odovzdávania sa uskutočnil v piatok v Senci.

V kategórii sestra a pôrodná asistentka v praxi ocenila komora 14 sestier a jednu pôrodnú asistentku. V kategórii sestra a pôrodná asistentka - manažér ich ocenili deväť. Tri sestry získali Biele srdce v kategórii sestra a pôrodná asistentka - pedagóg.

Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Zuzana Čaputová. Tá v piatok ocenené sestry prijala v Prezidentskom paláci. Vyjadrila im plnú podporu v snahe dosiahnuť lepšie pracovné podmienky.

Celosvetový symbol sestier biele srdce bol oficiálne zvolený v roku 1999 pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier. Tvar srdca je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Biela farba srdca symbolizuje jeho nositeľom prelínanie sa všetkých farieb, ktoré svet pozná, tak ako sestra prijíma všetkých ľudí sveta.