Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Mimoriadny výbor k zastrašovaniu aktivistov sa uskutoční v utorok

Na snímke poslankyňa NR SR Anna Zemanová, foto z archívu. Foto: TASR – Martin Baumann

Výbor iniciovala strana SaS pre incident, pri ktorom kandidátovi na primátora Michaloviec a poslancovi Košického samosprávneho kraja Milanovi Kaplanovi podpálili auto.

Bratislava 27. júna (TASR) - K situácii v Michalovciach a zastrašovaniu aktivistov v utorok (28. 6.) mimoriadne zasadne Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť. Na schôdzu sú prizvaní minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) a policajný prezident Štefan Hamran. Vyplýva to z informácií zverejnených na stránke NR SR.

Výbor iniciovala strana SaS pre incident, pri ktorom kandidátovi na primátora Michaloviec a poslancovi Košického samosprávneho kraja Milanovi Kaplanovi podpálili auto. Podľa okresného predsedu SaS v Michalovciach Radovana Geciho bola motívom s najväčšou pravdepodobnosťou Kaplanova politická práca.

"Takéto hrubé zastrašovanie komunálnych politikov a mafiánske praktiky nemôžeme tolerovať,"
uviedla v tejto súvislosti členka výboru a šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Polícia vedie pre nočný požiar Kaplanovho auta trestné stíhanie za poškodzovanie cudzej veci. Komunálny politik vníma zhorené auto ako pomstu za angažovanie sa v protikorupčnom boji a zároveň snahu zastaviť jeho kandidatúru.