Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Mimoriadny výbor NR SR k Rázsochám zatiaľ nezvolali

Na archívnej snímke nezaradený poslanec NR SR Richard Raši. Foto: TASR - Jakub Kotian

Diskusiu k Rázsochám žiada poslanec Národnej rady (NR) SR a exminister zdravotníctva Richard Raši.

Bratislava 12. mája (TASR) - Mimoriadny parlamentný výbor pre zdravotníctvo k plánu výstavby novej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách zatiaľ nezvolali. Opozičná žiadosť o zvolanie zasadnutia totiž podľa šéfky výboru Jany Bittó Cigánikovej (SaS) nespĺňa podmienky.

Diskusiu k Rázsochám žiada poslanec Národnej rady (NR) SR a exminister zdravotníctva Richard Raši (nezaradený). Žiadosť o zvolanie výboru poslal e-mailom. Tá podľa podľa Cigánikovej nespĺňala potrebné náležitosti. Dodala, že rokovanie zvolá až po ich splnení.

"Nevidím dôvod naletieť tomuto trápnemu politickému divadlu," skonštatovala. Upozornila na Rašiho pôsobenie v strane Smer-SD, ktorú skritizovala za to, že počas 12 rokov vládnutia neurobila v zdravotníctve jedinú reformu.

Raši jej konanie považuje za koaličnú obštrukciu. Cigániková totiž podľa neho môže tému výstavby nemocnice zaradiť ako bod rokovania riadneho výboru. "Malo by byť aj v jej záujme, aby sa Rázsochy začali konečne stavať a aby nám naši zdravotníci neušli do privátnej nemocnice Bory," dodal.

Opozičný poslanec koncom apríla avizoval, že požiada o zvolanie mimoriadneho parlamentného výboru pre zdravotníctvo za účasti šéfa rezortu Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) v súvislosti s plánom výstavby štátnej nemocnice na Rázsochách.

Rezort zdravotníctva minulý mesiac informoval, že dokumentácia k verejnému obstarávaniu bola predložená Úradu pre verejné obstarávanie. Lengvarský koncom apríla ozrejmil, že rezort v najbližšom období odstráni technickú pripomienku úradu, a potom sa proces ukončí.