Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Minister financií I. Matovič odletel do Moskvy rokovať o Sputniku V

Na snímke vľavo minister financií SR Igor Matovič a vpravo predseda vlády SR Eduard Heger (obaja OĽaNO). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pre nákup vakcíny Sputnik V vypukla na Slovensku pred mesiacom vládna kríza. Jej výsledkom bola rekonštrukcia vlády.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Minister financií a expremiér Igor Matovič (OĽANO) odletel do Moskvy, kde sa stretne výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií (Russian Direct Investment Fund) Kirillom Dmitrijevom. Hovoriť majú o vakcíne Sputnik V. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva financií.

"Rokovanie sa bude týkať vakcíny Sputnik V. Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko," uviedol rezort financií.

Pre nákup vakcíny Sputnik V vypukla na Slovensku pred mesiacom vládna kríza. Jej výsledkom bola rekonštrukcia vlády. Skončil kabinet na čele s Igorom Matovičom a vystriedala ho exekutíva Eduarda Hegera (OĽANO). K výrazným personálnym zmenám vo vláde nedošlo, tou najhlavnejšou bola výmena na postoch premiéra a ministra financií. Heger sa vymenil s Matovičom.