Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Minister hospodárstva Pavol Pavlis odstupuje z funkcie

Po Tomášovi Malatinskom z rezortu hospodárstva odchádza aj Pavol Pavlis Foto: TASR/Michal Svítok

Pavol Pavlis je po Tomášovi Malatinskom už druhým ministrom súčasnej Ficovej vlády, ktorý odstupuje z kresla šéfa rezortu hospodárstva.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) odstupuje zo svojej funkcie. Informovala o tom jeho hovorkyňa Miriam Žiaková. Stalo sa tak podľa nej po dnešnom rozhovore s predsedom vlády Robertom Ficom (Smer-SD).

"Minister hospodárstva prevzal na seba politickú zodpovednosť za medializované informácie súvisiace s jeho osobou. Škandalizovanie jeho mena poškodzuje tak stranu, ktorá ho do funkcie nominovala, ako aj jeho meno a rodinu," konštatovala v stanovisku pre médiá Žiaková.


Podľa denníka SME je Dávid Šípoš, majiteľ upratovacej firmy Sitis, ktorá dostala od organizácií pod Ministerstvom hospodárstva (MH) SR zákazky za státisíce eur, švagrom P. Pavlisa.

Sitis vznikol podľa SME v auguste 2012, štyri mesiace po Pavlisovom príchode na ministerstvo hospodárstva. O dva mesiace podpísala firma prvú zmluvu so spoločnosťou MH Invest za vyše 20.000 eur. Neskôr mala získať ďalšie zákazky aj v iných rezortoch.

Šípoš sa stal jediným akcionárom Sitis v septembri 2013. V januári 2014 uzavrela táto firma zmluvu na upratovanie s Poliklinikou Tehelná, ktorá patrí pod FNM, za 103.000 eur, informovalo SME.