Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Minister I. Korčok a minister obrany J. Naď navštívia Cyprus a SAE

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS), archívne foto. Foto: TASR Martin Baumann

Obaja ministri sa stretnú aj s vojakmi a policajtmi zo slovenského kontingentu UNFICYP, dodal rezort diplomacie.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) odletí spolu s ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom (OĽANO) v nedeľu na dvojdňovú pracovnú cestu, na ktorej navštívia Cyprus a Spojené arabské emiráty (SAE). Informuje o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitosti (MZVEZ) SR.

Súčasťou programu budú rokovania s cyperským rezortným partnerom Nicosom Christodoulidesom, ako aj s osobitnou predstaviteľkou generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov (OSN) a šéfkou mierovej misie OSN na Cypre Elisabeth Spehar. "Obaja ministri sa stretnú aj s vojakmi a policajtmi zo slovenského kontingentu UNFICYP," dodal rezort diplomacie.

V pondelok (23.11.) odcestujú ministri do SAE. Počas prvej návštevy tejto krajiny vo funkcii ministra sa Korčok stretne so svojim rezortným partnerom šejkom Abdulláhom bin Zájedom Al Nahyjánom, ako aj generálnym riaditeľom spoločnosti Masdar Mohamedom Džámelom Al Ramáhím. "Ide o spoločnosť, ktorá patrí medzi globálnych lídrov v pokročilých technológiách v oblasti obnoviteľných zdrojov," ozrejmil tlačový odbor MZVEZ SR.