Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Minister Ivan Korčok odcestuje na návštevu Kazachstanu a Ruska

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministri budú hovoriť o vzájomných vzťahoch, ich obchodno-ekonomickej dimenzii, vplyve vývoja v Afganistane na susediaci región Strednej Ázie a ďalších aktuálnych témach.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ivan Korčok (nominant SaS) navštívi od nedele do utorka (12.10.) Kazachstan a Rusko. Súčasťou delegácie bude aj skupina slovenských podnikateľov. TASR o tom informoval komunikačný odbor ministerstva. Šéf slovenskej diplomacie bude v Nur-Sultane rokovať s podpredsedom vlády a ministrom zahraničných vecí Muchtarom Tleuberdim, s ktorým spoločne otvoria slovensko-kazašské obchodné fórum.

Minister sa tiež stretne s prezidentom Kassymom-Žomartom Tokajevom, predsedom Senátu parlamentu Maulenom Ašimbajevom a predsedom poslaneckej snemovne kazašského parlamentu Nurlanom Nigmatulinom. Ministri budú hovoriť o vzájomných vzťahoch, ich obchodno-ekonomickej dimenzii, vplyve vývoja v Afganistane na susediaci región Strednej Ázie a ďalších aktuálnych témach.

V utorok Korčok odcestuje do Nižného Novgorodu, kde pri príležitosti 100. výročia narodenia Alexandra Dubčeka odhalí pamätnú tabuľu a zasadí dub – Strom pokoja.