Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Minister Korčok ocenil hasičov, ktorí bojovali s požiarmi v Grécku

Na snímke vľavo minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok oceňuje hasičov - členov modulu pozemného hasenia lesných požiarov, ktorí v auguste bojovali s ničivými požiarmi v Grécku. V Bratislave 31. augusta 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Minister hasičov označil za hrdinov, ktorých si nielen v Grécku budú dlho pamätať.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) vymenoval v utorok členov Modulu pozemného hasenia lesných požiarov v prírodnom prostredí, ktorí v auguste bojovali s ničivými požiarmi v Grécku, za Vyslancov dobrej vôle (Goodwill Envoy). Kolektív hasičov na čele s veliteľom Petrom Kovalíkom, ktorí hasili požiarne na gréckom ostrove Evia, ocenil Zlatou plaketou za šírenie dobrého mena Slovenskej republiky v zahraničí. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

Minister vyzdvihol ich zásluhy pri hasení ničivých požiarov v Grécku a nasadení životov v záchrannej misii pri pomoci občanom a ich majetku v oblastiach zasiahnutými požiarmi. „Vaše nasadenie v tejto záchrannej operácii je hmatateľným dôkazom o európskej solidarite v praxi. Promptná reakcia Slovenska na grécku žiadosť o pomoc prostredníctvom európskych mechanizmov potvrdila, že Grécko je pre našu krajinu dôležitým partnerom v Európskej únii a spojencom v NATO,“ konštatoval Korčok.

Minister ich zároveň označil za hrdinov, ktorých si nielen v Grécku budú dlho pamätať.