Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Minister M. Glváč sa prvýkrát zúčastnil na bezpečnostnom brífingu

Prvý deň každého pracovného týždňa na ňom experti z ministerstva a generálneho štábu informujú hlavných funkcionárov rezortu obrany o vývoji bezpečnostnej situácie vo svete.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Minister obrany Martin Glváč sa dnes prvýkrát zúčastnil na rannom bezpečnostnom brífingu o situácii v krízových oblastiach vo svete a na našom území v uplynulom týždni.

Brífing sa koná pravidelne. Prvý deň každého pracovného týždňa na ňom experti z ministerstva a generálneho štábu informujú hlavných funkcionárov rezortu obrany o vývoji bezpečnostnej situácie vo svete. Obsahovo je zameraný aj na pôsobenie našich vojakov v misiách a bezpečnostnú situáciu v SR a okolitých krajinách.

Minister Glváč si podľa vlastných slov uvedomuje dôležitosť vojenských informácií. "V takom špecifickom rezorte, akým obrana je, je nevyhnutné byť presne a včas informovaný," povedal po rannom brífingu. "Cítim obrovskú zodpovednosť za riadenie činností, ktoré sú nevyhnutné pre obranu štátu, a bez presných informácií by to nebolo možné," dodal minister.

Informácie TASR poskytol hovorca Ozbrojených síl SR a poverený hovorca Ministerstva obrany SR Milan Vanga.