Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Minister má predložiť návrh výstavby nemocníc z plánu obnovy 15. júna

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas rokovania 82. schôdze vlády SR 1. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Lengvarský na začiatku júna avizoval, že návrh na vládu predloží do dvoch týždňov. Na stredajšie (8. 6.) rokovanie vlády ho nepredložil, informoval o tom premiér Eduard Heger (OĽANO).

Bratislava 10. júna (TASR) - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) má návrh výstavby nemocníc zo zdrojov z plánu obnovy na vládu predložiť 15. júna. Pre TASR to potvrdil komunikačný odbor rezortu.

"Termín, ktorý prezentoval minister zdravotníctva ako termín predloženia návrhu uznesenia o výstavbe nových nemocníc z Plánu obnovy a odolnosti SR na rokovanie vlády SR, naďalej platí a je ním 15. jún," doplnil.

Lengvarský na začiatku júna avizoval, že návrh na vládu predloží do dvoch týždňov. Na stredajšie (8. 6.) rokovanie vlády ho nepredložil, informoval o tom premiér Eduard Heger (OĽANO). Šéf rezortu zdravotníctva podľa neho nepripravil materiály v dostatočnej kvalite. Heger zároveň zdôraznil, že Lengvarský nesie osobnú aj politickú zodpovednosť, aby neohrozil realizáciu plánu obnovy.

Plán obnovy je súčasťou mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci celoeurópskeho dočasného nástroja Next Generation EU, ktorý predstavuje najväčší stimulačný balík v histórii Európskej únie. Cieľom je obnoviť Európu po pandémii. Kľúčovou súčasťou Plánu obnovy a odolnosti SR je už schválená reforma siete nemocníc. Reformy sa dotknú aj ambulantného sektora, akútnej starostlivosti, následnej a dlhodobej starostlivosti, ako aj starostlivosti o duševné zdravie.