Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Minister obrany J. Naď je pozitívny na COVID-19, má vysokú teplotu

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Naď si podľa vlastných slov predstavoval krajšie Vianoce, ale apeluje, že treba zostať zodpovedný.

Bratislava 18. decembra (Teraz.sk/TASR) - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) je pozitívny na COVID-19. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Tak práve som sa dozvedel, že dnešný PCR test preukázal moju pozitivitu," píše. "Od rána som sa necítil dobre, teraz mám vysokú teplotu, bolesť hlavy a celého tela. Čuch aj chuť zatiaľ mám," dodáva.



Naď si podľa vlastných slov predstavoval krajšie Vianoce, ale apeluje, že treba zostať zodpovedný.

"Dávajte si prosím na seba pozor, ostaňte doma keď môžete a buďte zdraví!" uzavrel.



Pozitívny test na nový koronavírus má aj premiér Igor Matovič (OĽANO), informoval o tom už skôr v piatok. Lídri koaličných strán a členovia vlády, ktorí s ním boli v kontakte preto nastúpili do domácej karantény, prípadne podstupujú testy. Do karantény v piatok nastúpil aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý sa má ísť po piatich dňoch otestovať.

Z členov vládneho kabinetu je z dôvodu kontaktu s pozitívnou osobou už od utorka (15. 12.) v karanténe minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) a tiež šéf agrorezortu, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO), ktorý na začiatku týždňa potvrdil, že sa nakazil novým koronavírusom.