Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minister obrany privítal Vlhovú a venoval jej zážitkový deň

Petra Vlhová, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Minister obrany sa zaujímal o ďalšiu prípravu Vlhovej, ale aj o budúcnosť lyžiarskeho hnutia na Slovensku.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Minister obrany SR Jaroslav Naď vo štvrtok v priestoroch rezortu privítal slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú. Členke Vojenského športového centra DUKLA Banská Bystrica pri príležitosti zisku veľkého krištáľového glóbusu venoval spolu s poďakovaním poukaz na zážitkový deň so Silami pre špeciálne operácie.

"Peťa jednoznačne patrí k špičke svetového lyžovania. Za jej úspechmi je neskutočné množstvo tvrdej práce, ktorá si zaslúži obdiv a uznanie," povedal minister s tým, že vytvorenie kvalitných podmienok pre Vlhovú a tiež všetkých športovcov VŠC patrí medzi priority rezortu: "Budem sa tešiť, ak si Peťa po takej náročnej a úspešnej sezóne nájde čas a využije možnosť adrenalínového zážitku, ktorý sme si pre ňu pripravili so Silami pre špeciálne operácie OS SR."

Minister obrany sa zaujímal o ďalšiu prípravu Vlhovej, ale aj o budúcnosť lyžiarskeho hnutia na Slovensku. Avizoval tiež prehodnotenie finančnej podpory zo strany VSČ DUKLA smerom k TOP členom centra. Vlhová je zaradená do rezortného športového strediska VŠC DUKLA ako vrcholový športovec. Z tohto statusu jej vyplývajú možnosti, ktoré jej centrum dokáže zabezpečiť pri plnení zámerov riadenia športovej prípravy, sociálneho zabezpečenia počas vykonávania športovej činnosti a tiež poskytovania zdravotnej starostlivosti v smere športovo lekárskych prehliadok. Vojenské športové centrum podporuje prípravu Vlhovej aj zamestnávaním nateraz dvoch členov jej realizačného tímu – asistenta hlavného trénera Mateja Gemzu a člena realizačného tímu Borisa Vlhu.