Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minister obrany sa rozlúčil s profesionálnymi vojakmi

Rezort obrany poďakoval vojakom odchádzajúcim do výslužby za ich prácu, dôležitý prínos a rozvoj obrany SR. Foto: Ministerstvo obrany SR

Minister spoločne s náčelníkom Generálneho štábu OS SR odovzdali odchádzajúcim vojakom spolu s poďakovaním aj vojenské ocenenia.

Bratislava 26. februára (TASR) - Predstavitelia rezortu obrany na čele s ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom (OĽANO) a náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR Danielom Zmekom sa v piatok rozlúčili s profesionálnymi vojakmi, ktorí končia službu v OS SR pre odchod do výsluhového dôchodku po dovŕšení veku alebo na vlastnú žiadosť. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Naše rady opúšťajú odborníci, ktorí za roky pôsobenia v ozbrojených silách odviedli naozaj neskutočné množstvo práce v prospech rozvoja a budovania obrany SR. Patrí im úprimné poďakovanie a česť za všetko, čo spravili pre rezort a Slovensko ako také," vyhlásil Naď.

Minister spoločne s náčelníkom Generálneho štábu OS SR odovzdali odchádzajúcim vojakom spolu s poďakovaním aj vojenské ocenenia. Tie si v piatok osobne prevzali plukovníci Slavomír Milde, Roman Petrík, Ondrej Bagačka, Marián Filip, Peter Ondrejka, podplukovník Jozef Prokop a major Michal Pukančík.