Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Minister obrany vyhlásil 24. ročník ankety Vojenský čin roka

Na archívnej snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR - Dano Veselský

Každý rok prináša situácie, ktoré sú príležitosťou pomôcť, a o to viac rok 2020, ktorý absolútne potvrdil potrebu spoločnej solidarity, skonštatoval Naď.

Bratislava 4. januára (TASR) - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) vyhlásil 24. ročník ankety Vojenský čin roka 2020. Cieľom je oceniť a predstaviť výnimočné skutky a príbehy z radov profesionálnych vojakov, ale aj ľudí mimo ozbrojených síl, ktorí zachránili život, pomohli verejnosti alebo významným spôsobom prispeli k budovaniu dobrého mena Ozbrojených síl (OS) SR. Návrhy do ankety možno posielať do 28. februára. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Každý rok prináša situácie, ktoré sú príležitosťou pomôcť, a o to viac rok 2020, ktorý absolútne potvrdil potrebu spoločnej solidarity. Som rád, že aj anketa Vojenský čin roka je dôkazom, že naši vojaci sú naozaj pripravení pomáhať – vždy a všade, či už v službe, alebo mimo nej," skonštatoval minister.

Výnimočné skutky budú oceňované v kategóriách záchrana života, pomoc verejnosti, priateľ armády, a taktiež v novej kategórii služba vlasti, ktorá vznikla na podnet náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniela Zmeka. "Ide o ocenenie príslušníkov OS SR, ktorí vynikajú mimoriadne aktívnym plnením svojich služobných úloh a povinností alebo významným prínosom prispeli k budovaniu OS SR a ich dobrého mena, či už doma, alebo v zahraničí," priblížila hovorkyňa.

Jednotlivé nominácie je možné posielať elektronicky na adresu cinroka@mod.gov.sk, alebo poštou na oddelenie marketingu komunikačného odboru Kancelárie ministra obrany SR, pričom na obálku je potrebné uviesť „vojenský čin roka“.

O laureátoch jednotlivých kategórií rozhodne komisia, ktorej členmi sú hlavní predstavitelia rezortu na čele s prezidentkou SR a hlavnou veliteľkou Ozbrojených síl SR.