Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Minister R. Káčer navštívi v pondelok Českú republiku

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer. Foto: TASR - Martin Baumann

S českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským bude Káčer rokovať o vzájomnej a regionálnej spolupráci, ruskej vojenskej agresii na Ukrajine či energetickej kríze.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer absolvuje v pondelok (3. 10.) oficiálnu návštevu Českej republiky. Pôjde o jeho prvú bilaterálnu zahraničnú cestu od nástupu do funkcie. TASR o tom informovali z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"V Prahe sa šéf slovenskej diplomacie stretne s českým prezidentom Milošom Zemanom, predsedníčkou Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Markétou Pekarovou Adamovou a prvým podpredsedom Senátu Parlamentu Českej republiky Jiřím Růžičkom," priblížilo ministerstvo.

S českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským bude Káčer rokovať o vzájomnej a regionálnej spolupráci, ruskej vojenskej agresii na Ukrajine či energetickej kríze. "Témami rokovaní bude tiež problematika migrácie v kontexte zavedenia kontrol na hraniciach, ako aj rozvoj spolupráce počas aktuálneho českého predsedníctva Rady EÚ či predsedníctva SR vo Vyšehradskej skupine (V4) a v Slavkovskom formáte (S3)," dodali z ministerstva.