Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

FOTO: Minister R. Mikulec poďakoval hasičom za ich prácu i nasadenie

Na snímke hasiči počas návštevy ministra vnútra Romana Mikulca pri príležitosti sviatku sv. Floriána, patróna hasičov na Hasičskej stanici v Petržalke 4. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR

Spolu so štátnym tajomníkom rezortu vnútra Vendelínom Leitnerom a prezidentom Hasičského a záchranného zboru Pavlom Mikuláškom si prezreli stanicu.

Bratislava 4. mája (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) poďakoval v stredu hasičom za ich prácu a nasadenie. Urobil tak počas návštevy hasičskej stanice v bratislavskej Petržalke pri príležitosti sviatku sv. Floriána, ktorý je patrónom hasičov.

"Vaše zamestnanie je poslaním a zachraňujete nielen majetky, ale najmä životy ľudí. Rád by som preto poďakoval za vašu prácu, ktorú si veľmi vážim," skonštatoval Mikulec.
Na snímke hasiči počas návštevy ministra vnútra Romana Mikulca pri príležitosti sviatku sv. Floriána, patróna hasičov na Hasičskej stanici v Petržalke 4. mája 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian

Ubezpečil ich zároveň, že robí všetko na zlepšenie ich pracovných podmienok. Pripomenul, že z plánu obnovy a odolnosti je vyčlenených 13,5 milióna eur na výstavbu nových hasičských staníc a rekonštrukciu existujúcich. "Ubezpečujem, že stojím za vami a pracujeme kontinuálne na tom, aby ste mali adekvátne podmienky," zdôraznil Mikulec.
Spolu so štátnym tajomníkom rezortu vnútra Vendelínom Leitnerom a prezidentom Hasičského a záchranného zboru Pavlom Mikuláškom si prezreli stanicu. Počas návštevy boli zároveň svedkami výjazdu hasičov zo stanice k hlásenému dymeniu z bytu na siedmom poschodí.

Príslušníkom Hasičského a záchranného zboru i dobrovoľným hasičom poďakoval za náročnú a obetavú prácu na sociálnej sieti premiér Eduard Heger (OĽANO).
Na snímke zľava hasič Richard Rehák, štátny tajomník ministerstva vnútra SR Vendelín Leintner a minister vnútra SR Roman Mikulec počas návštevy hasičov pri príležitosti sviatku sv. Floriána, patróna hasičov na Hasičskej stanici v Petržalke 4. mája 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian