Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Minister školstva Juraj Draxler zatiaľ do strany Smer-SD nevstupuje

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler Foto: TASR/Martin Baumann

Nejaké rozhovory na túto tému prebehli, priznal minister.

Bratislava 13. októbra (TASR) – Minister školstva Juraj Draxler, ktorý je nominantom strany Smer-SD, zatiaľ do tejto strany nevstupuje, a to aj napriek tomu, že má k nej podľa vlastných slov programovo blízko. "V tejto chvíli nevediem diskusie o členstve," uviedol Draxler v súvislosti s nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami.

Zatiaľ nie je ani jasné, či bude na kandidátke strany. "Nejaké rozhovory na túto tému prebehli, ale bolo by predčasné sa vyjadrovať k umiestneniu alebo k tomu, či na kandidátke budem," povedal pre TASR Draxler. Ako dodal, o tom, či bude figurovať na kandidátke, musí rozhodnúť strana, ktorá má na to nastavené svoje procesy.

Draxler ešte koncom augusta v rozhovore pre TASR uviedol, že by po voľbách rád pokračoval na poste ministra školstva. "Je pravda, že mám záujem na tom, aby sa zmenili veci v slovenskom školstve. Z tohto hľadiska si viem predstaviť svoje pôsobenie na tejto stoličke aj po marci," povedal vtedy. Podľa jeho slov cíti podporu aj zo školského prostredia.