Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Minister V.Lengvarský vymenil riaditeľa Fakultnej nemocnice Nitra

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominat OĽaNO). Foto: TASR Jakub Kotian

V nitrianskej fakultnej nemocnici riešia v týchto dňoch hrozbu hromadných výpovedí.

Bratislava /Nitra 2. júla (TASR) - Fakultná nemocnica v Nitre má nového riaditeľa. "Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) v piatok vymenoval za riaditeľa nitrianskej nemocnice Mariana Korytiaka," informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová. "Dnešným dňom bol zároveň z funkcie riaditeľa Fakultnej nemocnice Nitra odvolaný Milan Dubaj," dodala.

Nový riaditeľ nitrianskej nemocnice v minulosti pôsobil v Policajnom zbore SR a v rokoch 2011 a 2012 zastával pozíciu zástupcu generálneho riaditeľa sekcie Integrovaného záchranného systému Ministerstva vnútra SR. Od roku 2016 je členom predstavenstva a obchodno-ekonomickým riaditeľom spoločnosti Letisko Sliač.

V nitrianskej fakultnej nemocnici riešia v týchto dňoch hrozbu hromadných výpovedí. Odchod avizovalo 34 zdravotníkov z oddelenia traumatológie, výpovede však mali stiahnuť. Skončiť majú však všetky sestry z detskej jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS). Už odvolaný riaditeľ Dubaj mal so sestrami o dôvodoch ich výpovedí rokovať.