Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minister vnútra R. Mikulec nevidí dôvod na odchod z funkcie

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Odvolávanie Mikulca chce navrhnúť aj predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico.

Bratislava 4. júna (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) nevidí dôvod na odchod z funkcie v čase, keď vláda napĺňa to, čo deklarovala pred voľbami a orgány činné v trestnom konaní odkrývajú zločineckú sieť na najvyšších úrovniach štátu.

Reagoval tak na výzvu na odstúpenie od mimoparlamentnej strany Hlas-SD, v ktorej pôsobia viacerí nezaradení poslanci. Odvolávanie Mikulca chce navrhnúť aj predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Výzvy na odchod prišli v súvislosti so situáciou v silových zložkách a po štvrtkovom (3. 6.) zadržaní riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa.

"Snahu opozície o moje odvolanie vnímam ako posledný pokus o záchranu všetkých, ktorí sú momentálne podozriví z trestnej činnosti. Heslo 'padni komu padni' v tomto momente získava skutočne zásadný význam," uviedol minister vnútra v stanovisku, ktoré TASR poskytla riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR Barbara Túrosová.

Minister vnútra hovorí o zúfalých snahách a pokusoch opozície, ktoré sú podľa neho "zrejme prejavom nervozity z neustále sa odkrývajúcich nových a nekalých praktík predošlej vlády tak, ako o tom dnes vypovedajú mnohí obvinení."

Expremiéri Peter Pellegrini, nezaradený poslanec a líder Hlasu-SD, a Robert Fico by sa podľa Mikulca mali skôr zamýšľať nad vyvodením vlastnej zodpovednosti po výpovediach, ktoré "otvorene a veľmi jasne popisujú éru ich vládnutia". Poukázal pritom na medializovanú časť výpovede obvineného bývalého policajného funkcionára Bernarda S., ktorá hovorí o úplatkoch a dianí v bezpečnostných zložkách, ale aj iných sférach, ktoré pre mnohých znemožnili prístup k právu.