Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minister vnútra uistil, že prípad z Miloslavova bude vyšetrený

a snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) počas rokovania Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť k priebehu šetrenia a spôsobu ako pristupuje Policajný zbor Slovenskej republiky k prípadom ako je incident v Miloslavove, 18. januára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Myslí si, že prípad bude v dohľadnej dobe uzavretý.

Bratislava 18. januára (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) uistil, že prípad šikany z Miloslavova bude vyšetrený. Konanie polície preverí aj Úrad inšpekčnej služby (ÚIS). Zaoberať sa má obdobím celých dvoch rokov, vzhľadom na informácie, že podnety o podobných incidentoch existovali skôr. Minister o tom informoval po utorkovom Výbore Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť, na ktorom o prípade informoval aj viceprezident Policajného zboru (PZ) Branko Kišš a riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Viliam Adamec.

V žiadnom prípade nebude tento prípad zametený pod koberec, ani to, že rodinný príslušník jednej z aktérok je príslušníkom PZ, nemá žiadny vplyv na vyšetrovanie,“ deklaroval Mikulec. Myslí si, že prípad bude v dohľadnej dobe uzavretý. Objekt, v ktorom k udalosti došlo, má byť zabezpečený tak, aby sa v ňom mládež nemohla stretávať. Podotkol, že pri prevencii šikany zohráva úlohu aj ministerstvo práce a rezort školstva.

Podľa krajského riaditeľa nebol zatiaľ nikto obvinený. Nemyslí si, že by policajti na mieste niečo zanedbali.

Prípad šikany 11-ročného dievčaťa vyvolal pobúrenie v celej krajine. Zaoberá sa ním bratislavská krajská polícia. Maloletú mali podľa medializovaných informácií napadnúť, opiť a vyzliecť 2. januára v Miloslavove kamaráti. Incident si mali nakrútiť na telefón a zverejniť na sociálnych sieťach. Celé sa to malo odohrať v obci v areáli bývalého družstva. Na zverejnenom videu by mali byť 14-, 15- a 16-ročné deti.

Podľa medializovaných informácií by takýto prípad nemal byť jediný a táto skupina už mala zaútočiť na deti aj v minulosti.