Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Minister zdravotníctva je v povinnej izolácii: Necíti sa zdravo

Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) . Foto: TASR - Martin Baumann

Krajčí sa stretol s pozitívne testovaným na nový koronavírus.

Bratislava 24. septembra (Teraz.sk) - Minister zdravotníctva Marek krajčí (OĽaNO) musí byť v povinnej karanténe. Informoval o tom prostredníctvom sociálnej siete.

"Dostal som informáciu, že som bol na pracovnom stretnutí v kontakte s pozitívnym na COVID-19. Musím zostať v izolácii a na piaty deň sa nechať otestovať," spresnil.



Krajčí bol v preventívnej karanténe aj začiatkom mesiaca, keď sa 3. septembra dostal do kontaktu s pozitívne testovaným na COVID-19 zamestnancom ministerstva zdravotníctva, člena konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov. Krajčí 8. septembra oznámil, že mal negatívny test. V tom čase skončil v preventívnej karanténe aj hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Podobne aj predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) zrušil plánované vyhlásenie, ktoré malo byť 11. septembra. Dôvodom bola dobrovoľná päťdňová karanténa po návrate zo zahraničia. Informovala o tom jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

Premiér Igor Matovič pred pár dňami tiež potvrdil, že bol na testoch na nový koronavírus po tom, ako strávil desať hodín na rokovaní s pozitívne testovaným na COVID-19.

Koncom júna zrušila svoj program kvôli preventívnej karanténe aj prezidentka Zuzana Čaputová. Jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel vtedy do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19. Z tohto dôvodu bolo preložené aj stretnutie s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom.